Tänään on #Sähköpäivä

Sähkön tärkeys korostuu Suomen kaltaisessa maassa, jossa on pitkä, pimeä ja kylmä talvi. Se tulee otettua liian helposti itsestäänselvyytenä. Maailmanlaajuisesti on hyvä tietää, että maapallon väestöstä 1,06 miljardilla* ihmisellä ei ole sähköä käytettävissään.

Tänään on pohjoismainen Sähkön päivä, jonka avulla otetaan sähkön merkitys esiin hyvinvointimme keskeisenä tekijänä.

Sähkön merkitys korostuu Suomessa erityisesti keskellä talvea, kun päivänvaloa on vähän ja pakkasasteita paljon. Karuja on tilanteet sähkökatkojen aikaan ihmisten arjessa.

Tänä päivänä hyvällä sähkö- ja valosuunnittelulla on myös tärkeä sijansa. Sähkön avulla parannetaan työoloja ja helpotetaan kodissa tehtäviä töitä. Keskinäinen yhteydenpitomme paranee nykyaikaisilla viestintävälineillä sähkön helpon ja edullisen saatavuuden ansiota. Sähkö pelastaa ja auttaa elämään pidempään. Valo on myös meille merkityksellistä: tutkitusti se nostaa mielialaa.

Tänään #Sähkönpäivä’nä on käynnissä #hyvinvointiasähköllä -hyväntekeväisyyskampanja, joka toteutetaan sosiaalisessa mediassa. Julkaise sähköstä arkeasi ilmaiseva kuva oheisilla tageillä. Jokaisesta kuvasta lahjoitetaan 3 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -kampanjalle aina 10 000 euroon asti. Lahjoituksella tuetaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria. Kannustamme kaikkia osallistumaan.

 

* Lähde: Worldbank

Olemme jäsenenä seuraavissa organisaatioissa:

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry

Neuvottelevat sähkösuunnittelijat NSS ry

Sähkösuunnittelijat NSS ry

Neuvottelevat sähkösuunnittelijat NSS ry

Suomen valoteknillinen seura ry

Suomen valoteknillinen seura

KNX Finland ry

KNX Partner