Ateneum

Helsingin keskustassa sijaitseva Ateneumin taidemuseon rakennus on arkkitehti Theodor Höijerin suunnittelema ja se on valmistunut vuonna 1887. Taidemuseo on osa Kansallisgalleria-säätiötä, johon kuuluvat Ateneumin lisäksi Nykytaiteen Museo Kiasma sekä Sinebrychoffin taidemuseo. Kiinteistön omistaa Senaatti-kiinteistöt.

Museon vesikatto uusittiin ja ullakkokerrosta parannettiin vuosina 2014-2015. Ullakolla sijaitsevat toimisto- ja neuvottelutilat uusittiin osittain. Laajoista LVI-muutoksista johtuen myös ullakon sähkö- ja automaatiojärjestelmiin tehtiin laajoja muutoksia.

Näyttelyvieraille peruskorjaus näkyy uusittuna ns. valoullakkovalaistuksena. Näyttelytilojen katto on osittain huurrettua lasia ja korjauksen yhteydessä ullakkotiloissa lasikattojen yllä oleva valaistus ohjausjärjestelmineen uusittiin täysin. Valaisimet ovat tehokkaita uusimman sukupolven LED-valaisimia ja ne ovat DALI Digidim-järjestelmän avulla säädettävissä langatonta ohjaustekniikkaa käyttäen suoraan allaolevista näyttelytiloista.

Vastasimme hankkeessa kohteen sähkö-, tieto-, turva- ja valaistusjärjestelmien suunnittelusta