Wreden talo (KOy Mikonkatu 2 – Pohjoisesplanadi 35)

Wreden talo (KOy Mikonkatu 2 – Pohjoisesplanadi 35)

Pohjoisesplanadin ja Mikonkadun kulmassa sijaitseva Wreden talo on toinen kahdesta kivitalosta, jotka muodostavat korttelin läpi Pohjoisesplanadilta Aleksanterinkadulle ulottuvan kauppakujan. Kujan virallinen nimi on Vanha kauppakuja, mutta se tunnetaan myös nimellä Wreden pasaasi tai hieman epävirallisemmin mummotunneli. Kujan molemmissa päissä nimi lukee alkuperäisessä muodossaan Wanha kauppakuja.

Kauppakuja rakennuksineen muodostaa helsinkiläisittäin ainutlaatuisen kokonaisuuden, jonka esikuvat löytyvät Ranskasta ja Italiasta. Rakennukset herättivät jo valmistuttuaan suurta huomiota edustavuudellaan.

Wreden talo on saanut nimensä rakennuttajansa arkkitehti K.A Wreden mukaan. Talo on rakennettu vuonna 1888. Alkujaan talon yläkerroksissa oli asuinhuoneistoja, mutta nykyään se on kokonaan liike- ja toimistokäytössä.

Kiinteistön 4. ja 5. kerros peruskorjataan vuosina 2015-2016 sekä muihin tiloihin tehdään vuokralaisten muuttuessa kulloinkin tarvittavia muutoksia. Olemme vastanneet kiinteistön sähkö-, tele-, turva-, ja valaistussuunnittelusta sekä sähkötöiden valvonnasta vuodesta 2015 alkaen. Oman haasteensa peruskorjaukselle asettavat yli 100-vuotiaan talon rakenteet sekä se, että kiinteistön alemmat kerrokset ovat normaalisti käytössä peruskorjauksen aikana.